Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Falun tog sin första SM-seger

Alexander Galante Carlström sköt Falun till ett historiskt SM-guld i innebandy inför över 10 000 i Malmö arena.

Alexander Galante Carlström sköt Falun till klubbens första SM-guld.Bild: Foto: Patrick Persson
– Den största dagen i mitt liv, sa den lille målskytten, som svarade för tre fullträffar när Falun slog Dalen från Umeå med 5-2.
Han satte effektiv punkt för matchen genom att göra både fjärde målet och det femte, det sista i tom bur.
– Ända sedan jag var liten har jag gjort mycket mål. Har väl det där lilla extra i de situationerna, sa Alexander Galante Carlström.
Falun tog ledningen med 2-0, men Dalen kvitterade och matchen stod länge och vägde även sedan Falun gjort 3-2. Ett mål gjort av Galante Carlström förstås, som därmed gjorde tre mål i rad och ett hattrick enligt den officiella definitionen.
– Men vi var nervösa i sista perioden, erkände han. De hade mycket chanser, men vår målvakt Johan Rehn var helt makalös.
Falun slutade tvåa i grundserien, Dalen sexa.
– Tycker därför att vi var rätt vinnare. Vi har också slagit dem alla gånger vi mötts i år, sa Alexander Galante Carlström.
För Dalen var det tungt. Även i fjor förlorade laget finalen i Malmö arena. Båda Umeålagen och deras supportrar fick åka hem som förlorare, eftersom även IKSU förlorade damfinalen.
Flest fans hade ändå Falun på plats bland de 10 111 som köpt biljetter - fullt så många var nog inte i arenan.
– Det här är skitkul och hysterisk. Jag är alldeles lyrisk, sa Alexander Galante Carlström, sedan han liksom många av sina lagkamrater skickat upp en av sina klubbar på läktaren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen