Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lantbrukare värnar om den goda jorden

Han har arbetat som ombudsman och kyrkovaktmästare, men det är med ”det jordiska” som lantbrukaren Hans Andersson trivs bäst. Nu ägnar han sig åt att försöka rädda Skånes bästa åkermark från villamattorna.

Hans Andersson är ordförande i föreningen Den goda jorden. I morgon firar han sin 70-årsdag på gården Björkeröd där han bott med familjen sedan 1981.Arkivfoto: Göran Olsson 2007Bild: Göran Olsson
Genom sitt liv har Hans Andersson blivit tilldelad olika uppgifter i föreningar. Det började i Centerns ungdomsförbund på 1960-talet. Sedan dess har han haft uppdrag för Lantbrukarnas riksförbunds lokalavdelningar, suttit i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Eslöv, vunnit en stor seger som ordförande i Lagerhusets vänner och nu är han ordförande i föreningen Den goda jorden som han var med och startade för åtta år sedan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen