Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LB07 föll i premiären

Förlusten i Elitettanpremiären gav dubbla känslor.
– Snöpligt, men inte orättvist. Vi är ju ytterst nära en poäng, tyckte nye LB07-tränaren Kenneth Folkesson.

På försäsongen har LB07 brottats med ineffektiviteten i anfallet. Laget har skapat chanserna, men inte lyckats förvalta dem.
Inget var annorlunda i premiären i Elitettan mot Hammarby.
I första halvlek skapade hemmalaget två riktigt bra chanser efter ett vasst djupledsspel. Först fick Josefine Rydle ett friläge och därefter Michaela Johnsson. Båda gångerna smet bollen förbi stolpen på fel sida.
– Vi hade pratat om det inför matchen och var medvetna om att vi inte skulle få så många chanser. De vi fick måste bli mål, sa Josefine Rydle, som skapade mest, men utan att komma med i målprotokollet.
Det topptippade Hammarby var mer effektiva i sina avslut. Två skott gav laget en 2–0-ledning redan före paus.
Gästerna var tyngre och starkare och kontrollerade spelet på mittfältet. LB07 pressades tillbaka och hotade främst i enstaka kontringsattacker.
– De var starkare än oss på mitten och det var där de vann matchen. Jag tycker att Hammarbys Susan Varli var fantastisk och visade varför hon spelade i allsvenskan förra året, sa Kenneth Folkesson.
LB07:s andra halvlek gav dock hopp inför framtiden.
Josefine Rydle skar effektivt igenom Hammarby försvaret i den 49:e minuten. Avslutet prickade dock stolpen.
Två minuter senare spräckte laget till slut nollan. Mittbacken Alexandra Benediktsson fick pannan på en hörna som gått som en flipperkula mellan med- och motspelare. Målet lyfte hemmalaget som också lyckade stå upp allt bättre mot Hammarbys mittfält efter reduceringen.
De lyckades också i större utsträckning utnyttjade sina styrkor i djupledsspelet med attacker framför allt på kanterna.
– Idag var vi lite väl låga i vårt spel och Hammarby gav oss stundtals inte så mycket tid med bollen. Tanken är ju att vi ska utnyttja Sofia Landau, Emma Skäremo och Linnéa Katras snabbhet och inläggsfötter bättre, sa Kenneth Folkesson.
Förra säsongens skyttedrottning Michaela Johnsson blev mållös i premiären, men var inte allt för nedslagen.
– Det är surt att förlora, men vi gör en bra match. Vi bevisar för både andra och oss själva att vi står upp bra mot de här lagen. Jag har en positiv känsla och tycker att den här matchen stärker oss.
Gå till toppen