Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Så är hundbajsplockaren

Den hukande ställningen. Den tomma blicken. Högen som växer.
Och så husse eller matte. Med påsen i högsta hugg.

Eller skuldmedvetet tittande sig omkring.
Var det någon som såg? Kan jag, hrrm, skita i att plocka upp ?
Det finns många sätt att reagera när vovven sköter magen offentligt.
Sydsvenskan har betygsatt de fem vanligaste typerna av hundbajsplockare:

5 påsar: Plockar alltid upp. Är rena dygdemönstret bland hundbajsplockarna. Övervakar gärna att andra hussar och mattar sköter sig. Finner närmast ett nöje i att säga "Plocka opp efter din hunn!".

4 påsar: Plockar alltid upp. Kan hoppa över en enstaka gång, oftast som följd av okontrollerbara omständigheter - ösregn, glömd bajspåse, tankspriddhet. Ber då om ursäkt och skäms - som en hund - över att bli påkommen.

3 påsar: Plockar oftast upp. Men gör undantag om lilla högen hamnar avsides under en buske eller i en snödriva. Vill göra rätt, men orkar inte alltid hela vägen. Tillhör antagligen majoriteten av hundägarna.

2 påsar: Plockar bara upp under tvång. Alltså på uppmaning, när det finns vittnen eller när det sociala trycket i övrigt blir för starkt. Ursäktar sig gärna med att ha glömt påsarna hemma eller ha ont i ryggen.

1 påse: Plockar i princip aldrig upp. Känd i kvarteret för detta. Alla retar sig, men många tycker det är för pinsamt att påtala. Till och med hunden skäms.

Gå till toppen