Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF vann hemma med 1-0

Malmö FF vann över Kalmar FF hemma på Swedbank stadion med 1–0, men det blev en dyrköpt seger. Två skador och fem varningar.

MFF tog tag i taktpinnen direkt och dominerade hela första halvlek.
1–0 kom i den 13:e minuten efter ett fint MFF-anfall där Magnus Eriksson tog emot ett uppspel och spelade vidare fram till Dardan Rexhepi i straffområdet. Rexhepi fick kontroll på bollen och spelade snett ut till Jiloan Hamad som väntade in skottläge och det såg ut som Kalmarmålvakten Estrit Berisha var skymd av sin egen back.
Efter målet spelade MFF ut och skapade ett antal fina anfall.
Robin Olsen som fick starta istället för skadade Johan Dahlin i målet gjorde ett par fina räddningar.
Största utmaningen i första halvlek var efter drygt en halvtimme när Kalmars Jonathan Ring fick ett skott på mål efter ett inlägg från höger.
Olsen var på bollen och räddade till hörna.
Annars karaktäriserades första halvlek av alla varningar som domaren Stefan Johannesson delade ut.
Sex varningar på 45 minuter, fyra till MFF:spelare: Filip Helander, Jiloan Hamad, Erik Friberg och Ricardinho. Två till Kalmars Romaria och Mats Solheim.
MFF fortsatte att föra spelet i andra halvlek. Markus Halsti blev varnad i 56:e minuten.
Med en halvtimme kvar ersatte Tokelo Rantie Dardan Rexhepi på topp och genast blev det mer fart på MFF:s offensiva spel.
Erik Johansson skadades i 72:a minuten efter en duell nere vid kortlinjen med Jonathan McDonald och tvingades bryta.
Han ersattes med den allsvenske debutanten Alexander Blomqvist som bara fick spela i sju minuter innan han tvingades bryta på grund av knäskada.
Emil Forsberg hoppade in istället och Markus Halsti gick ner i backlinjen.
I den 89:e minuten hade MFF ett gyllene tillfälle att sätta 2–0 efter fint anfallsspel från Eriksson och Rantie men Hamad satte bollen i ribban.
Strax därefter var Eriksson och Rantie framme igen, men Berishi var i vägen.
Domaren Stefan Johannesson lade till sex minuter och MFF skapade riktigt fina chanser, men det blev inte mer är Hamads mål.
 
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2013
Gå till toppen