Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gnucci inviger Eurovision Village

Schlager och evergreens med Lill-Babs och Siw Malmkvist. Klubbmusik med Malmösångerskan Gnucci. Och en daglig talkshow med artisten Miriam Aïda. Nu börjar programmet på Gustav Adolfs torg under Eurovisionveckan ta form.

Gnucci uppträdde i Pildamsparken, Malmö, förra sommaren.Bild: Arkivfoto: Håkan Röjder
Den 11 maj öppnar Eurovision Village på Gustav Adolfs torg. Där håller huvudsponsorerna för Eurovision Song Contest till men där kommer också Malmö stad att ha ett program för allmänheten.
Konferencier blir skådespelaren Harald Leander och han ska hålla ihop ett program som bland annat innehåller konserter med både svenska och internationella artister.
Redan första kvällen, lördagen den 11 maj, intar sångerskan Gnucci scenen. Barbro "Lill-Babs" Svensson, Siw Malmkvist och Roger Berg Big Band underhåller med schlagerlåtar och evergreens på torsdagen, den 16 maj.
Dessutom ingår en daglig talkshow, ledd av Malmöartisten Miriam Aïda, i programmet på Gustav Adolfs torg:
– Det blir en talkshow med musikaliska förtecken. Vi tar emot gäster, pratar om schlager och om Malmö och så ska vi förstås spela och sjunga, säger Miriam Aïda.
Bland gästerna finns artister som tidigare tävlat i ESC liksom artister som är i Malmö för att tävla nu. Även andra schlagerprofiler utlovas. Varje dag tolkar dessutom Miriam Aïda och hennes musiker, gitarristen Mats Andersson och basisten Mats Ingvarsson, en känd schlager.
– Det blir schlagerlåtar från olika årtionden, både svenska bidrag som gått vidare och låtar som vunnit den internationella tävlingen.
Ett annat dagligt inslag på scenen på Gustav Adolfs torg är dans. Det lokala danslivet ska visas upp, berättar Ditte Nielsen, ansvarig för Sommarscen Malmö som ligger bakom programmet:
– Dansen är stark i Malmö. Vi har otroligt bra grupper, både proffs och amatörer och vi vill visa att det finns ett stort utbud på hög nivå i Malmö.
Arrangemanget kallas Eurovision Dansfestival. Varje dag, under en timmes tid, uppträder sex grupper och en av dem är Malmögruppen Cupcakes Crew som nyligen vann tävlingen Streetstar i Stockholm. De kommer att göra en särskild koreografi med schlagertema.

Programmet i Eurovision Village

Eurovision Village på Gustav Adolfs torg pågår mellan 11 och 18 maj klockan 12-21 utom tävlingsdagarna då det är storbildsvisning från arenan och därför öppet längre.
De fasta inslagen är:
Kl 12.00-13.30: Lunchkonserter med musik från musikscenen i Malmö och några av tävlingsbidragen från ESC-länderna.
Kl 14.00-15.00: Konserter av, med och för barn och unga.
Kl 16.30-17.30: Eurovision Dansfestival.
kl 18.00-18.30 Welcome to Malmö – Talkshow med Miriam Aïda och gäster.
Kl 19.30-21.00: Konserter med lokala och internationella artister. Den 11 maj: Gnucci och den 16 maj Lill-Babs/Siw Malmkvist/Roger Berg Big Band
Från en egen scen på Gustav Adolfs torg direktsänder Sveriges Radio "Din Gata", "Ring så spelar vi" med Lisa Syrén, "Melodikrysset" med Anders Eldeman, "Tankesmedjan" och "Studio Ett".
Sveriges Television direktsänder "Gomorron Europa" 17-18 maj.
Gå till toppen