Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Sju snabba (!) och ett (?) efter AIK

! Robin Olsen – det är väl lika bra att börja bakifrån. 3,5 allsvenska matcher och nollan intakt (även om han faktiskt släppte in ett mål som var regelrätt egentligen). Mer pondus, ett par svettiga räddningar, inga tveksamheter. Liknar han inte Andreas Isaksson en aning, förresten?
!! Filip Helander – han fyller 20 år nästa vecka och i tv-sändningen oroade sig Hasse Backe för att MFF ska tappa honom redan i sommar. ”Premier League-material” var betyget, från Backe som var en av två bra experter.
!!! Markus Halsti – fortfarande utan förlust sedan den åttonde september 2011. Men jag måste korrigera mig, på grund av lite oordning på datumen på MFF:s hemsida var det ”bara” 20:e matchen utan förlust. Den här var kanske hans allra bästa som innerback.
!!!! Ytterbackarna – Matias Concha är en sliten och sargad man, men som han stängde igen sin kant med rutin. Inga dumma utflykter. Ricardinho bättre än på länge – gjorde en ”dum” utflykt på övertid, en sådan där som jag som kunde få en tränare fullständigt förtvivlad när laget var så pressat. Men han såg möjligheten, han drog in i mitten och förivrade sig inte utan la bollen enkelt på Magnus Eriksson.
!!!!! Målen räknas – Jiloan Hamad avgör för andra matchen i rad, utan att själv riktigt vara i form rent spelmässigt. Precis så ska en innermittfältare komma, för det var ju det han var då, med fart bakifrån för att vara vaken på en retur.
!!!!!! De parkerade bussen – ett ganska märkligt uttryck, men MFF gjorde en okej spelmässig första halvlek med bussen i låg växel. I andra halvlek pressades laget kopiöst, men tappade inte kontrollen. Gillade läget och gjorde försvarsjobbet, en kopiös arbetsinsats på många fötter, inte minst Emil Forsberg som visade offensiva kvaliteter i första halvlek och grovjobb i andra.
!!!!!!! Tonåringarna – 18-åringen Pa Konate gjorde allsvensk debut i slutskedet, 19-åringen Simon Kroon fick äntligen hoppa in och Filip Helander fyller faktiskt inte 20 förrän på måndag. Det verkade som bara Jens Fjellström (möjligen Backe) förstod hur svårt sargat MFF är just nu och vilken prestation (kryddad det är med lite tur) att faktiskt överleva den här matchen.
? Det är förstås skadorna och slitaget som är det fysiska problemet för ett lag som säkert mentalt är på topp. Redan på måndag väntar serietvåan (smaka på den!) Öster på Swedbank stadion och naturligtvis är det osäkert om Erik Johansson är tillbaka då och Pontus Jansson vågar man inte ens sia kring. Är de inte med, är det fortsatt tufft och tunt. Då är det inte omöjligt att Daniel Andersson får göra som i kväll – sitta ombytt och klar på bänken. Är det inte lika bra han gör det och får gå in och göra sina sista fem minuter och bli hyllad på måndag?
Såg ni förresten att Erik Friberg också tydligen haft lite lårbesvär? Många är slitna, vilan är inte lång. Räcker den?
”Straffrättsligt” är dock Miiko Albornoz tillgänglig på måndag.
Gå till toppen