Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Måleri på rätt plats

Bra måleri tar ofta tid och kräver att man ser det i verkligheten. Ett utmärkt exempel är Jakob Simonsons konst, aktuell på CEO Gallery (t o m 23.4). Tålmodigt stryker han tvåhundra lager av färg tills ytan djupnar, och utmanar seendet. Genomtänkt utvecklar han sin konst, halvvägs objekt, halvvägs hantverk och industri, utförd på sval aluminium med cyan, magenta och gul, det maskinella tryckets grundfärger. Samtidigt laborerar han med klassisk umbra och titanvitt.
Från Jakob Simonsons utställning ”Passer Composer”, CEO Gallery.
Umbra betyder på latin skugga. Efter mer än hundra skikt sluter den ljuset inom sig, och möter med len skärpa den titanvita ”White Out” runt hörnet. ”White Out”, som i snöstorm, eller ett vithetens utraderande. Det verkligt fascinerande är hur ett till synes stumt minimalistiskt måleri på nära håll kan rymma en sådan visuell sensualism. Att varenda mått, format och vinkel står i direkt relation till galleriets och byggnadens modernistiska form är typiskt för Simonsons arbete. Omöjligt att uppleva någon annanstans än på plats, visar han måleriets styrka i det fysiska rummet.
Galleriet har begränsade öppettider, men håller öppet efter överenskommelse.
Gå till toppen