Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ännu en katt dödad i Högsbo

Ännu en död katt har hittats i Högsbo i Göteborg. Katten hittades strax före klockan fyra på söndagsmorgonen på Riksdalergatan, samma gata där två dödade katter tidigare påträffats.

Ett hundratal personer demonstrerade i Göteborg i förra helgen med anledning av kattmorden.Bild: Foto: Adam Ihse
– Sannolikheten är stor att det är samma person som slagit till igen, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.
De flesta av de dödade katterna har påträffats med uppskurna magar.
En hittades i en port, en annan hade hängts upp i ett träd och på en tredje hade satts en klisterlapp med en glad gubbe på.
– Vi har fått in många tips, men det finns ännu ingen misstänkt, säger jourkommissarie Torbjörn Edvinsson.
Under våren har flera katter sprättats upp och hängts i träd i området. Om och hur katten som hittades under den tidiga morgonen hade dödats kunde polisen inte berätta.
En person observerades på platsen men ingen har gripits. En man i 30-årsåldern som tidigare suttit anhållen är fortfarande misstänkt för djurplågeri.
Det är sjätte katten som under de senaste sex veckor hittats dödad i stadsdelen Högsbo.
Fallen med de dödade katterna är, enligt jourkommissarie Torbjörn Edvinsson, prioriterade och den person som hittade den påträffade katten hörs under söndagen.
Men tålamodet hos de boende i området tryter och rädslan ökar och så sent som förra lördagen hölls en manifestation i stadsdelen mot våldet mot katterna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen