Sport

Lindström banade väg för segern

Efter förra säsongen var det på håret att han fick förlängt kontrakt med Helsingborg.
Nu toppar Mattias Lindström skytteligan i allsvenskan efter ett nytt mål mot Brommapojkarna.

Mattias Lindström gjorde 1–0 för Helsingborg redan efter sex minuter.Bild: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Helsingborg har fått en oväntad målmaskin i Mattias Lindström. 33-åringen upplever bokstavligen en ny vår och har gjort mål i varenda allsvensk match, fem stycken hittills och med det är han bäst i hela allsvenskan.
– Jag har bra flyt just nu. Men jag kommer säkert inte att vinna skytteligan, sa han leende.
– Det är mina medspelare som skapar chanserna. Egentligen kunde vem som helst ha gjort målen.
Mål nummer fem kom tidigt. Mattias Lindström höll sig framme efter en tveksam utboxning av BP:s målvakt Niklas Westberg och nickade in ledningsmålet i sjätte minuten. BP-målvakten borde dock ha fått bättre hjälp att rensa undan bollen och han revanscherade sig senare med flera kvalificerade räddningar.
– Vi har ett helt nytt spel med Roar Hansen [nye tränaren], sa Lindström. Vi yttermittfältare har helt klart en mer offensiv roll. Vi håller bollen mer inom laget och vinner bollen högre upp i plan.
Även om det var en hel del BP till en början, så var Helsingborg vassare och höll i bollen bättre i sina anfall. Och man har spelare med spetskvaliteter som BP inte kan visa upp.
I 84:e minuten avgjordes matchen definitivt. May Mahlangu spelade snyggt fram Robin Simovic som direktsköt till 2–0.
– Mål i baken direkt gör det inte lättare, sa BP-tränaren Roberth Björknesjö.
– Helsingborg kunde spela på resultat. Vi spelar hyfsat, men det händer ju ingenting, vi saknar tyngden framåt. Men Helsingborg är ett riktigt bra lag.
Helsingborg har bara släppt in fyra mål så här långt i allsvenskan. Och det finns ännu mer att ta av när det gäller de offensiva kvaliteterna.
– Jag är mycket nöjd. Jag har varit här och förlorat med två olika lag [Öster och Ängelholm] och har stor respekt för unga, häftiga BP, sade Helsingborgs tränare Roar Hansen.
Gå till toppen