Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Schack och mat på ny krog

En ny schackkrog har öppnat i Lund. Schack mat kombinerar husmanskost och schackspel.

Håkan Willard, ägare till Schack mat.Bild: Privat
Förra veckan öppnade Schack mat på Allhelgona kyrkogata 4 i Lund, i Eros restaurang & pizzerias gamla lokaler. Restaurangen har husmanskost på menyn och arrangerar schackturneringar.
– Det är en dröm som jag har haft i många år. Nu när min dotter har blivit stor har jag tid och möjlighet att förverkliga min dröm, säger Håkan Willard, restaurangens ägare.
Han har spelat schack på hobbynivå i tjugo–tjugofem år och hade först tänkt sig ett schackkafé, men eftersom han även ville ha möjlighet att servera öl och vin blev det en restaurang.
– Utomlands är det väldigt vanligt att man ser folk som sitter och spelar schack på kaféer. Jag har undrat varför det till exempel inte finns i Malmö som är en så internationell stad. Många schackklubbar i Malmö och Lund finns ofta nere i källarlokaler. Jag tror att det finns en marknad för folk som vill sitta i lite ljusare lokaler och där man kan ta en öl och äta lite mat till.
Restaurangen serverar lunch på vardagar och har kvällsöppet måndag till lördag. Schackturneringar planeras tre till fyra gånger i veckan.
Schack mats slogan är ”en meny som gör dig matt”.
Har ni schackrutigt golv också?
– Nej, men vi har lite schackplanscher på väggarna och en svartvitrandig markis, så vi försöker skapa ett schacktema med färger och former.
Kan man komma även om man inte vill eller kan spela schack?
– Absolut. I första hand är vi en restaurang. Schackspelet är bara en sidogren.
Gå till toppen