Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny poäng för LB07

Fotbollstjejerna i LB07 vädrar morgonluft. Säsongen i Elitettan har startat bra. LB07 parkerar i mitten av tabellen sedan man plockat åt sig en poäng i bortamatchen mot Sundsvall, 2-2. 

Tränaren Kenneth Folkesson var nöjd.
– Egentligen både och. Vi dominerar den här matchen spelmässigt men hamnar i underläge två gånger. Starkt att komma tillbaka och ändå få en poäng med sig hem till Skåne. Till råga på allt missar vi en straff fem minuter före slut.
LB07 kvitterade till 2-2 när det återstod 20 minuter av matchen. En kvart senare hade LB07 vinnarläge men Michaela Johnsson missade en straff.
– Vi har säkert en sju till åtta målchanser. Synd att vi inte är mer effektiva. Det var likadant mot Qbik senast där vi fick nöja sig med 1-1.
LB07 har haft en klart godkänd start när det gäller seriespelet. Målsättningen inför säsongen var annars blygsam.
– Vi bestämde oss för att sikta på nytt kontrakt. Men efterhand har vi höjt ribban. Kan hamna i mitten av tabellen när räkningen görs upp i höst är det en stark prestation. Kapaciteten i laget finns. Jag har många riktigt duktiga spelare att jobba med. Det märks att utvecklingen i laget är positiv. Det gäller både träningar och matcher.
I LB07 gjorde anfallaren Josefine Rydle en stark insats.
– Josefine utmanade Sundsvalls försvar framgångsrikt gång på gång.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen