Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hoppas på att Anouk

– Jag är nyfiken på hur ”Birds” låter, den sägs ju vara rätt långsam och Anouk sjunger ju mest rock i vanliga fall, säger Marvin Bonsen.

Marvin Bonsen, 30. Kom till Malmö för två år sedan och läste tidigare i Lund. Musikintresse: Allätare med bred musiksmak, gillar schlager och musik från 1970- och 1980-talet.Bild: Foto: Adam von Gertten
Han kommer därför att titta på den första delfinalen som går den 14 maj.
– Visst är det väldigt speciellt att allt detta sker där man bor i Malmö och att det inte blev Stockholm, säger han.
Familjen kommer även att titta på finalen och då blir det lite extra festligt. Familjen är internationell med fru och svägerska från Ukraina och svåger från Grekland.
– Det är klart att jag håller på Holland men jag tycker ju om Sverige också så det skulle vara svårt att välja om jag var tvungen.
Marvin Bonsen sörjer över Nederländernas dåliga resultat på senare tid, i många år har landet inte ens gått vidare till final.
– Vi var ju bäst när Eurovision var rätt nytt och då var jag ju inte ens född, säger han.
Hoppet står därför till storstjärnan Anouk, många vadslagninsfirmor har henne som en av favoriterna.
– Jag hoppas i varje fall att hon tar sig till finalen, säger han.

Nederländerna

Folkmängd: 16 785 000.
Bästa placeringar i ESC: Vann 1959, 1969 och 1975.
Tävlingsbidrag i Malmö: Anouk sjunger ”Birds” som har malmöitiska upphovsmän i Martin Gjerstad och Tore Johansson. I delfinal 1 den 14 maj.
Gå till toppen