Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Nytt steakhouse i Västra hamnen

Ett nytt modernt amerikanskt steakhouse öppnar i Västra hamnen i början av juni.
På Monster Bar & Steakhouse står grillat kött i centrum.

Ola Månsson och Camilla Feldt öppnar Monster Bar & Steakhouse i Malmö.Bild: Emma Thörnkvist
Vännerna Camilla Feldt och Ola Månsson har besökt stekhus i bland annat New York, Köpenhamn och London och har länge funderat på att själva öppna ett eget.
– Vi gillar det konceptet och saknar det i Malmö. Det är många som åker över Sundet för att gå på Mash, säger Camilla Feldt.
Hon kommer från eventbranschen och Ola Månsson arbetar med kommunikation och marknadsföring, men jobbade dessförinnan som kock i tio år.
Menyn består främst av hängmörat grillat kött med tillbehör som gästerna själva väljer, men även annat som långkok, hamburgare och revben.
Restaurangen ligger i ett klimatsmart hus på Einar Hansens Esplanad, vilket även går igen i Monsters verksamhet. Exempelvis återvinns den värme som restaurangen producerar.
Går det miljövänliga tänket igen i menyn?
– Vi vill inte nischa oss som en ren miljörestaurang där till exempel alla viner måste vara kravvinner, för då kanske vi får tulla på kvaliteten. Det finns vissa mycket bra viner som inte är ekologiska. Vi vill att det ska finnas valmöjligheter för gästen. Vi vill ha de bästa produkterna och sen får de gärna vara ekologiska och lokala, säger Ola Månsson.
Restaurangen ska ha öppet både lunch- och kvällstid och har en bar med en loungedel.
Gå till toppen