Fotboll

Oavgjord match mot kaxigt lag

Det var ett kaxigt Norrköping som kom till Malmö för att ta en ny skalp. Matchen slutade 1–1.

Peking trivdes i Malmö.
Det var ett kaxigt Norrköping, stärkt av 4-2-vinsten över Häcken senast, som kom till Malmö för att ta en ny skalp.
Bortalaget pressade och stressade MFF-spelarna högt på plan för att desarmera anfallen redan i uppspelsfasen. Och lyckades.
MFF hade svårt att spela sig förbi och bjöd bort flera lägen när passningarna gick till fel adress.
I nionde minuten vandrade Imad Khalili plötsligt helt ensam utanför straffområdet. MFF-spelarnas blickar var vända mot Gunnar Thorvaldsson som uppmärksamt passade frie Khalili.
Ex-helsingborgaren fullträffade in 0-1 i Robin Olsens vänstra kryss.
Frustrationen växte både på plan och bland publiken.
MFF-spelarna valde ofta de svåra alternativen och hade länge svårt att skapa lägen, förutom ett offside-mål av Tokelo Rantie, medan bortalaget prövade Robin Olsen gång på gång.
Med halvtimmen spelad hade MFF inte skjutit mer än ett skott på mål. De ständiga djupledsbollarna till Tokelo Rantie var tacksamt lättlästa för Norrköpings backar.
Vid halvtid hördes spridda burop, ett test för MFF:s många 90-talister.
Länge var Norrköping närmare att utöka ledningen än vad hemmalaget var kvittering. Robin Olsen klistrade en farlig nick i början på andra halvlek.
I 54:e minuten kom MFF:s poängräddande mål.
En hörna styrdes utanför straffområdet av en Norrköpingsspelare. Bollen flög till Simon Thern som volleyträffade in kvitteringen till 1-1 och därmed revanscherade sig efter ett missat kalasläge i första halvlek.
MFF stormade fram i slutminuterna och Pontus Jansson träffade stolpen. Något självklart vinstläge skapade hemmalaget annars aldrig.
Domaren blåste av matchen och Malmö fick nöja sig med ett resultat som för ett guldaspirerande lag känns mer som två förlorade poäng än en vunnen.
 
Gå till toppen