Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LB07 fixade oavgjort

Tredje krysset i Elitettan och precis som tidigare fixade LB07 oavgjort efter att ha kommit tillbaka från underläge. Inhopparen Sofia Landau satte 3–3 mot Eskilstuna i 92:a minuten.

Kvitteringen kom efter en snabb spelvändning, som inleddes med att LB07:s målvakt Josephine Frigge räddade ett friläge. Ett utkast och några passningar senare var Sofia Landau ensam med Eskilstunas målvakt och avslutade behärskat med en bredsida.
– När jag har längre tid på mig brukar jag hinna bli nervös, så det var rätt skönt att det var så nära mål, sa hon.
Det var ändå inte bara glädje i hemmalaget på Limhamns ip. Sofia Landau ersatte lagkaptenen Lina Rehov som fick ont i sitt ena knä och tvingades byta i slutet av första halvlek.
– Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt, för hon är en spelare som vi är väldigt beroende av, sa Sofia Landau.
Lina Rehov kan bara vänta och se.
– Det är samma knä som jag skadade i juni förra året och som gjorde att jag inte kunde spela mer förra säsongen. Men det gjorde inte lika ont den här gången, så jag är positiv, sa hon.
LB07 fick en drömöppning mot Eskilstuna. Det hade bara gått 52 sekunder när Emma Skäremo nickade in 1–0 efter ett mönsteranfall.
Men sedan släppte laget till ett par billiga baklängesmål före pausvilan och ett till sju minuter efter sidbytet.
LB07 fick tron tillbaka när Malin Petersson satte 2–3 på straff i den 61:a minuten. Resten av matchen blev en forcering som gav utdelning först i slutsekunderna.
– Hämta upp underläge gör vi bra, men vi måste vara med i början av matcherna också, så att vi slipper det, då kan vi bli riktigt vassa, sa Sofia Landau.
Gå till toppen