Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polisen tror att fler barn har utsatts för sexbrott

”Svarvadskalle” och ”grodric” är två alias som en 43-åring från Klippan misstänks ha använt i sexkontakter med barn. Polisen är säker på att mannen har haft kontakt med fler än de två barn som är kända i utredningen.

– Vi måste bara få tag i dem, säger utredare Jin Landälv.
Mannen utger sig för att vara mellan 38 och 43 år gammal och har varit en flitig besökare på flera barn- och ungdomssajter.
Helsingborgspolisens utredare misstänker att det finns betydligt fler brottsoffer i hela landet. I ett försök att få kontakt med dessa pojkar och flickor släpps nu tre av 43-åringens vanligaste alias på sajten Kamrat: ”svarvadskalle”, ”grodric” och ”spiddekaga”.
– Tidigt i konversationerna brukar han presentera sig som Mattias, säger utredare Johan Andersson.
Polisen tror att mörkertalet beror på att det kan kännas skambelagt och pinsamt att berätta om kontakterna med mannen. Men Landälv understryker att barnen inte har gjort något brottsligt.
I nuläget vill inte polisen kommentera om mannen har mött något av barnen. Han är tidigare dömd för ”liknande brott”, enligt polisen. I april häktades han på sannolika skäl misstänkt för flera sexualbrott mot både pojkar och flickor. Vid häktningen erkände han barnpornografibrott, men nekade till övriga misstankar.

43-åringens alias

”Svarvadskalle” är ett av de tre alias som 43-åringen använt i sina sexkontakter med unga pojkar och flickor på sajten Kamrat. De två andra är ”grodric” och ”spiddekaga”.
Mannen har också haft ett konto på Skype – med användarnamnet belphegor2222.
Gå till toppen