Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Toughest gav mersmak

Det var det första Toughest-loppet runt Ribban, men troligen inte det sista.

Han startade i elitgruppen som sprungit sina åtta kilometer för en bra stund sedan. 1 200 personer deltar och de sist startande var fortfarande inte i mål när klockan närmar sig 15.30.
De springer över en rad hinder i en bana som arrangörerna kallar Nordens tuffaste. I vägen finns tånghögar, höbalar, däck och vattenpassager.
Toughest är en ny tävlingsform för Sverige, men den är stor i USA och England, enligt arrangörerna. Det är tre idrottare med yrkeskunskaper i event, marknadsföring och affärer som räknar med att toughest ska slå igenom. I september ordnar de en tävling i Köpenhamn.
Adam Feldt, som står bakom arrangemanget tillsammans med Nils Franzén och Per Ögren, hoppas att toughest ska bli en återkommande tradition på Ribban.
Han omgavs av idel glada miner bland publik och deltagare.
Men det hann inte gå så många timmar innan boende på Ribersborg klagade över musiken.
Krister Sellman sprang banan på 31 minuter och 34 sekunder. Närmast efter honom kom Sebastian Rosengren och Carl-Fredrik Malmberg. Wictor M Broder, som vunnit Gladiatorerna, kom i mål på åttonde plats.
Cecilia Relfsson blev bästa tjej, följd av Jessica Fridlund och Sophie Irsén.
Det är preliminära resultat, som kan ändras om någon i de sist startade grupperna får en supertid.
  • Sprang du loppet? Kommentera här.
Gå till toppen