Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fixa finaste budgetkalaset

Student, bröllop, midsommar. Festsäsongen är igång och nu är goda råd dyra. Eller? Festfixartrion Vintagefabriken har tipsen.

En lyckad fest behöver inte vara påkostad. God planering och omtanke är däremot avgörande.
Första tipset till den som ska fixa fest är att fundera ut ett tema.
– Det är mycket lättare att pynta om man har något att utgå från, säger Emma Sundh.
Vårvimmel, picknickparty, folkparksfest, skördeskiva, båtbaluns och vinteryra är några festteman de föreslår i sin bok. Bara fantasin sätter gränser.
Gillar studenten i fråga att resa kan man dekorera med kartor på allt från inbjudningskort till kaffedukning. Om det är ett båtintresserat brudpar kan det vara läge att bjuda in med nautiska detaljer.
Vintagefabriken jobbar efter divisen ”miljösmart, vackert och snällt mot portmonnän”. Kolla vad som redan står i skåpen, vad som kan lånas och handlas på loppis. Oftast finns det också användbart ”skräp” i sopsorteringen – konservburkar kan bli vaser, krukor eller ljuslyktor. Var inte så petig, se möjligheterna.
– En grej vi nästan alltid gör är att blanda udda porslin. Mixen av olika stilar gör att det blir charmigt, tycker Louise Lemming.
Om gästerna ändå inte kommer i gång kan det vara bra att ha förberett någon typ av aktivitet. Klassiker som boule och femkamp brukar fungera.
– Vi tycker att det är kul att ha en väska med utklädningskläder och en polaroidkamera som alla gäster får ta bilder med. De kan bli en del av en annorlunda gästbok, säger Linda Hansson.
Gå till toppen