Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

H43 och KFUM Lundagård bryter samarbetet

H43 Lund ställer upp med ett damlag i egen regi i handbollsallsvenskan nästa säsong. Det blev resultatet av tisdagskvällens långdragna styrelsemöte.

Den 29 april kom beskedet att H43/Lundagård skulle dra sig ur damernas elitserie. En vecka senare fattade H43:s styrelse beslutet att istället komma till spel i allsvenskan till hösten, vilket också godkänts av Svenska handbollförbundet.
Lasse Eklöv, damelitansvarig i föreningen, är nöjd med utvecklingen.
– För att få ihop det spelarmässigt kände vi att allsvenskan var det bästa alternativet. Vi har bra bredd på ungdomssidan och duktiga kullar som kommer.
Ebba Engdahl och Marie Wall har redan lämnat laget och fler väntas följa efter, men H43 hoppas ändå få ihop ett lag som kan hävda sig i allsvenskan. Fast i och med att man bryter samarbetet med KFUM Lundagård så hårdnar konkurrensen om spelarna ytterligare.
– Vi fick besked att H43 ville köra detta under eget namn och det tyckte vi var fel. Laget består ju nästan bara av spelare från Lundagård, säger KFUM Lundagårds ordförande Thomas Lejon.
Lasse Eklöv har förståelse för Lundagårds resonemang.
– Beslutet är taget att vi ska renodla varumärket H43 Lund, även om vi gärna hade velat ha kvar Lundagård som samarbetspartner.
Lundagårds damlag kommer att spela i nya division 1, där man tar över platsen efter H43/Lundagårds utvecklingslag.
– Vi har informerat alla våra division 1-spelare och dessutom tagit kontakt med "våra" tjejer i elitlaget. De har ett val att göra nu, säger Thomas Lejon.
Gå till toppen