Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Redo för allsvensk comeback

Dags för nästa veteran att komma tillbaka – Frida Nordin är med i LDB FC Malmös trupp till torsdagens allsvenska möte med Örebro på bortaplan.

Frida Nordin.Bild: Foto: Lars Brundin
Efter ett lättare träningspass och lunch på onsdagen avgick bussen från Malmö ip och allt var som vanligt igen för 30-åriga Frida Nordin, men ändå inte.
– Man har ju gjort det här några gånger men det känns såklart speciellt när man har varit borta så länge.
Frida Nordin slet av ett korsband i ena knäet för drygt ett år sedan i hemmamötet med Frankfurt i Champions League. Sedan dröjde det inte länge innan mångåriga lagkompisen Therese Sjögran råkade ut för samma skada.
För 36-åriga Sjögran var sommarens EM-slutspel på hemmaplan den stora moroten under rehabiliteringstiden. Frida Nordin har 40 landskamper på meritlistan men inga drömmar om EM.
– Det som drivit mig är att jag inte ville sluta som skadad efter att ha spelat så många år, säger hon.
Spel mot Örebro och Frida Nordin gör sin 264:e allsvenska match.
– Får jag hoppa in det är det en bonus. Vi har hård konkurrens på bänken också.
För att försöka hitta tillbaka till den hon hade före skadan har hon spelat två matcher med U19-laget - en som ytterback och en som yttermittfältare.
– Tajmningen är inte på topp, men det blir bättre och bättre. Förra matchen var ett stort steg i rätt riktning.
Och framtiden efter fotbollen är redan utstakad. Frida Nordin pluggar till polis på distans. Var femte vecka är hon i Stockholm.
– Därför har jag ett specialavtal med klubben där vi tar ett halvår i taget. Nu gäller det fram till juni. Är båda parter nöjda så kör vi på.
Frida Nordins senaste allsvenska match väcker ljuva minnen. Hon öppnade målskyttet med ett kanonskott efter 49 sekunder när Malmö säkrade SM-guldet 2011 via 6–0 mot just Örebro.
Gå till toppen