Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF på spelarjakt

– Vi vill ligga i framkant och agera i stället för reagera, säger Rikard Norling till Sydsvenskan.

Rikard Norling.Bild: Arkivfoto: Lars Dareberg
– Det stämmer, bekräftar Rikard Norling när Sydsvenskan når honom på telefon. Vi tittade lite grand på en ung spelare som heter Victor Lindelöf, som lämnade Västerås tidigt och gick till Benfica.
Spelarens fulla namn är Victor Nilsson Lindelöf och är född 1994. Han är i första hand ytterback och 182 centimeter lång. Han startade 13 matcher i fjor för Västerås, innan han flyttade till Portugal.
– Vi vill ligga i framkant och agera i stället för reagera. Vår chefsscout Vito Stavljanin har haft koll på honom och vi bestämde oss för att åka ner och se honom spela och få veta lite ytterligare. Mer än så är det inte just nu, säger Rikard Norling.
Han såg Victor Nilsson Lindelöf i Benficas B-lag mot Porto på onsdagen, men vill inte ge några detaljer.
– Vi tittade på matchen och jag pratade med hans agent, men i övrigt håller jag det internt. Men det är alltså inte så att något är på gång nu, vi tittar på lite sikt. Han står under kontrakt här nere.
Hösten 2011 skrev Västeråsbacken på ett femårskontrakt med Benfica. Detta började gälla sommaren 2012.
Victor Nilsson Lindelöf gjorde debut i Västerås redan 2010, det året då han fyllde 16 år och Västerås gick upp i Superettan.
Han har spelat både i P 17- och P 19-landslagen.
Norling och Stavljanin har varit i Portugal några dagar och haft lite andra uppslag, men de vill inte MFF-tränaren prata närmare om.
– Vi har skapat lite kontakter och sett en del andra spelare, men det är inget jag tänker säga mer konkret om än så. Det är inte så att det är någon specifik spelare som är aktuell för oss just nu.
Rikard Norling återvände till Malmö under torsdagen och är på plats och leder laget på lördagens matchträning inför mötet med Djurgården på söndag.

Vad tror du - behöver MFF en förstärkning på ytterbacken? Kommentera artikeln. 

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen