Annons

Annons

Annons

Annons

Malmö

Fejkguider delas ut i Malmö

Under parollen "We are one" bjuder Malmö in till schlager-EM. Men ett feministiskt nätverk delar inte budskapet som bygger på gemenskap. De ska dela ut falska turistbroschyrer för att sprida en annan bild av Sverige.

Under parollen "We are one" bjuder Malmö in till schlager-EM. Men alla är inte överens om budskapet som bygger på gemenskap och samarbete över landsgränser.

Bild: Foto: Lars Brundin

Annons

Under parollen "We are one" bjuder Malmö in till schlager-EM. Men alla är inte överens om budskapet som bygger på gemenskap och samarbete över landsgränser. Genom att figurera som guider och utrustade med falska turistbroschyrer ska ett feministiskt nätverk försöka sprida en annan bild av Sverige i samband med den första semifinalen i Malmö arena på tisdag kväll.– Det blir en form av turistinformation, men den är annorlunda jämfört med den bild som ESC:s arrangörer vill ge av Sverige och Malmö. Vi tar upp utvisningar, kränkningar av hbtq-personers rättigheter samt allvarlig rasism och segregation, säger Emma Lundberg i Malmös feministiska nätverk, som står bakom aktionen, till TT.Omkring 500 broschyrer ska delas ut under minst en planerad aktion.– Men det kan bli fler. Vi hoppas att folk vill läsa och tar till sig av vår bild av Sverige, säger Lundberg.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Till toppen av sidan