Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thern tveksam till tränarroll

I vintras var det nära att Jonas Thern blev ny tränare i Malmö FF.
Men han skulle tveka om frågan kom igen.

– Jag har faktiskt grubblat en hel del den senaste tiden och jag tror inte att jag ska träna Simon, sa Jonas Thern, när Sydsvenskan träffade honom på promenad på Sveavägen i Stockholm.
Jonas Thern var på Bruce Springsteen-konsert i lördags med en kompis och bestämde sig för att stanna kvar och se Djurgården–MFF. Och spekulationer föddes genast bland MFF-fans när han blev sedd på stan och det från Turkiet kommit uppgifter att Rikard Norling var aktuell för en flytt till Genclerbirligi.
– Nej, jag har inte pratat med MFF nu och jag har ingen aning om Rikard Norling har andra anbud, sa Jonas Thern.
Nu tycks det turkiska spåret kring Norling ha svalnat direkt, men Jonas utvecklar sedan resonemanget om tränarskapet och ett möjligt framtida uppdrag i MFF.
– Det var sin sak när Simon spelade i division 1, skulle jag träna honom i ett så högt sammanhang som allsvenskan någon gång, är risken att jag skulle vara för hård mot honom, särbehandla honom på fel sätt.
Men hade det inte varit svårare om Simon varit en marginalspelare, nu är han etablerad?
– Jo, möjligen, men jag tvivlar ändå på att det vore en bra idé.
Jonas Thern bekräftar att det var ”hett” i vintras angående tränarfrågan och att MFF under resan också erbjudit honom en mer idrottsadministrativ tjänst.
– Men då sa jag till Per Ågren att ska man ha nytta av mig, så är det på planen.
Just nu fokuserar han i stället på sitt arbete med ungdomar i olika projekt som involverar både skola och fotboll.
– Vi tittar faktiskt på att starta något i Osby. Förutsättningarna är bra och orten ligger centralt för att nå många talanger i Skåne, Småland och Halland, säger Jonas Thern.
Gå till toppen