Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Köper alla flamencoskivor”

Tony Martinez tror att hans gamla hemland Spanien har goda chanser i ESC. Men han lyssnar hellre på klassisk spansk musik.

Namn: Tony Martinez. Ålder: 72 år. Nationalitet: Spansk, kom till Malmö 1976. Musikintresse: Klassisk spansk musik och flamenco.Bild: Privat
– Jag köper alla flamencoskivor jag kan komma över och jag känner många dansare och musiker.
Tony Martinez var chef för en nattklubb på Mallorca med flamenco och disko vägg i vägg innan han flyttade till Sverige för 37 år sedan och gifte sig med svenska Nina. Han jobbade på Casa Mia i många år.
Intresset för det riktigt spanska innebär inte att han skyr schlagermusiken. Han såg första semifinalen och sitter bänkad framför tv:n med hustrun och festvinet på lördag. I Spanien är intresset större.
– De gillar musik, fotboll och tjurfäktning.
Tony Martinez tror att årets bidrag har chans att komma bland de fem-sex bästa. Han tycker att tjejen i bandet sjunger bra. Men han är inte så patriotisk att han blir ledsen om någon annan vinner.
– Sverige kommer bland de tre fyra bästa. Danmark eller Belgien vinner, lyder tipset från trädgården på Solbacken.

Spanien

Folkmängd: 46,2 miljoner.
Bästa placering i ESC: En första plats med La la la 1968 och en delad första plats med ”Vivo Cantando” 1969.
Tävlingsbidrag i Malmö: ESDM (El Sueño de Morfeo) Contigo hasta el final

2 DAGAR KVAR

Gå till toppen