Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Hon hyllades som en gudinna”

Får tre år sedan hyllades tyska vinnaren likt en världsmästarna i fotboll. Nu har intresset för ESC dalat, och underlaget till uttagningen vattnats ur. Därför duger inte Tysklands bidrag, tror Malmöbon Laura Bohlemann.

Laura Bohlemann.
Hennes känsla inför finalen är det ändå inget fel på.
– Det är förväntan. Jag tycker det är spännande att det är i Malmö. Man ser bussarna och delegationerna på stan. Det blir en helt annan upplevelse än om man bara tittar på tv. Jag ser jättemycket fram emot tävlingen.
Hon har lyssnat igenom årets alla bidrag och gjort upp planer för tävlingen.
– Jag ska gå till Folkets Park med de jag bor med i studentboendet. Och jag ska gå och titta på stråket genom Malmö.
– Jag brukar titta varje år. För två år sedan var tävlingen i Tyskland. Då var det en megahype. Lena hade vunnit året innan och då var folk helt galna. Det var som att vinna VM i fotboll. Hon kördes runt i Hannover och hyllades som en gudinna.
– I år är intresset inte alls lika stort som det var för två år sedan. Det var knappt någon som ville delta i uttagningen i år. Det finns tre, fyra låtar som är bra. Tysklands är inte en av dem.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen