Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bildt: ESC visar på enighet

Schlagerfesten i Malmö spelar roll som manifestation av europeisk enighet, förklarade utrikesminister Carl Bildt för Lundastudenter på fredagskvällen.

Carl Bildt skrev autografer före mötet med studenterna.Bild: Hussein El-Alawi
Han har bjudit in EU:s utrikeschef Catherine Ashton att följa evenemanget på plats i Malmö. Ashton kommer under helgen också att ha överläggningar med Bildt i Skåne.
– Jag är ingen jättestor schlagerfan, men jag tycker att det här är kul. Musiken förenar, sade Bildt i Lund.
Vid mötet med Ashton förväntas Bildt även rapportera om Arktiska rådets möte i Kiruna, där USA:s utrikesminister John Kerry och Rysslands Sergej Lavrov deltog. Bland annat diskuterades konflikten i Syrien och den kom också upp i Lund. Bildt var tydlig med att han inte vill se vapenleveranser till den syriska motståndsrörelsen.
– Jag tycker inte att huvudproblemet i Syrien är att det saknas vapen, sade han och varnade för att ett politiskt misslyckande kan leda till sönderfall även i angränsande länder.
Bildt fick också frågan om Storbritannien kommer att lämna EU.
– Jag tror inte det, men osvuret är bäst, blev svaret.
Gå till toppen