Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Danska låten är fantastisk”

Ilmar Reepalu såg första semifinalen på Malmö arena, men minns knappt Estlands bidrag.

Ilmar ReepaluBild: Arkivfoto: Lars Brundin
– Jag satt i en loge med Köpenhamns kommunstyrelse och glömde tyvärr bort att lyssna på Estland. Det var nog en tjej som sjöng. Den danska låten är alldeles fantastisk.
Ilmar Reepalu är mer förtjust i klassisk musik, barock, progg och 1970-tals-band som Eagles än i schlagermusik av Eurovision-stil. Men han tycker att det är spännande med tävlingen och berättar att han njöt av stämningen i arenan.
Han kommer att sitta i en loge även vid den stora finalen på lördag, eftersom han är inbjuden som kommunalråd och representant för Malmö. Tidigare har han aldrig varit särskilt intresserad av schlagertävlingen.
– Men i år har jag faktiskt köpt biljetter i present till barn och bekanta som fyllt jämnt.
Ilmar Reepalu tror däremot att intresset i hans födelseland är jättestort.
– Det är en sång- och dansnation med en av världens största sångfestivaler. Den brukar jag resa till.

Estland

Folkmängd: 1,3 miljoner invånare.
Bästa placering i ESC: Första plats 2001 med ”Everybody” sjungen av Tanel Padar och Dave Benton.
Tävlingsbidrag i Malmö: Birgit Öigemeel: ”Et uus saaks alguse”.

Namn: Ilmar Reepalu Ålder: 69 år Nationalitet: Svensk, född i Estland, kom till Sverige som ettåring och till Malmö under 1970-talet som arkitekt. Socialdemokratisk politiker och ordförande i Malmös kommunstyrelse sedan 1994.

Gå till toppen