Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tolv skånska slott i ny bok

Annika McClintock, frilansjournalist, som skrivit boken ”Tolv skånska slott”.

Varför ville du göra en bok om slott?
– Jag hade släktingar på besök och letade efter en guidebok. Det visade sig att det bara finns de här stora, jättevackra böckerna, men dem kan man inte ta med sig ut i bilen när det blåser och regnar i Skåne.
– Jag har tidigare gjort en guidebok som heter ”Wallanders värld”, så jag tänkte att jag kanske skulle göra en sådan här bok.
Hur valde du ut de tolv slotten?
– Jag tog reda på de slott som man kan besöka, eftersom det är så tråkigt om man kommer och det är helt stängt. De här slotten kan man antingen gå in i eller besöka parken, en restaurang eller ett kafé.
Vilket är ditt favoritslott?
– Jag har svårt att välja ut ett. De är alla jättevackra med underbara omgivningar. Min hund Alfons har varit med och besökt alla och trivts bra med att springa runt i parkerna.
Vilket slott tycker du att den som vill göra en utflykt i helgen ska åka till?
– Svaneholm har mycket för alla om man är en familj. Man kan gå i parken och där finns en liten hundkyrkogård. Man kan också ro på sjön, promenera runt slottet och äta god mat. Där är ett mycket intressant hembygdsmuseum. Det låter kanske tråkigt, men inne i slottet kan man besöka spökkammaren i källaren.
Gå till toppen