Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tränare kan ta över i Eslöv

Peter Sartz har gjort succe i Danmark där han har lyft bordtennissen till internationell elitnivå. Nu är han högaktuell som ny tränare i mästarlaget Eslöv.

Peter Sartz.Bild: Arkiv: Hussein El-Alawi
– Det kan bli en fortsättning i Danmark, men efter arton år utomlands längtar jag hem till Sverige igen. Familjen är dessutom bosatt i Malmö, säger Peter Sartz.
När Eslöv idag spelar sin andra SM-final mot Söderhamn på hemmabord och har chansen att säkra ett nytt SM-guld kommer Peter Sartz att befinna sig bland åskådarna.
Peter Sartz har byggt upp dansk bordtennis från grunden. Från en blåbärsnation till medaljer i OS, VM och EM. Två gånger har Peter Sartz blivit utsedd till årets tränare alla kategorier i Danmark.
– Vi har inte alls lika många klubbar i Danmark som Sverige. Men Danmark har en fördel i att koncentrera all elitträning till Brøndby i Köpenhamn.
Gå till toppen