Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Lill-Arnes lockar dansare

Det var dans uti parken på fredagsnatten. Ifrån Silverforsen hördes spelet o skratten. Det var tjo, det var hopp, det var hej!

När Lill-Arnes drog igång med Leende guldbruna ögon strax efter klockan sju var det ännu ganska tunt med par på dansgolvet.
Gun-Marie Elmevi upplevde ingen rusning efter dansbiljetter – då! En halvtimme senare hade hon redan sålt 130 stycken.
– Det brukar bli mellan 400–500 biljetter sålda en bra kväll, sa hon och påpekade att de pengarna är de enda orkestern tjänar denna kväll.
Själv fick hon inte dansa efter en ryggoperation.
– I april var jag på ett stort kalas och satt där med mina kryckor och grät. Men i höst ska jag vara bra så då blir det full fart igen.
Berit Andersson, Gunnel Svensson och Lena Lang är alla med i Lill-Arnes fanclub och brukar åka runt till de platser där orkestern spelar.
– Det är min make Jan också, sa Lena Lang som gjort honom till medlem utan att han visste det. Dansa fick han ändå. Med alla tre damerna.
Utanför tältet i parken stod Gert Henningsson och sålde korv, kaffe, läsk och inte minst Lunnamellar. Däremot hade han inget att späda läsken med. Inte ens under disken.
– Då måste vi söka alkoholtillstånd och det är så krångligt, sa han.
Dryckerna och matvarorna verkade gå åt ändå.
I takt med att mörkret sänkte sig över Silverforsen blev även de dansande fler. Dessutom spelade det ingen roll vem som bjöd upp. Alla fick köpa dansbiljetter.
– På så sätt behöver ingen sitta ensam och frysa, sa Lena Lang. Och Lill-Arnes spelade dansbandsklassiker på dansbandsklassiker.
Gå till toppen