Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LB07 räddade poäng i slutet

LB07 vet att utnyttja hela speltiden i sina matcher.
– Det här var fjärde gången av fem som vi kvitterat på eller precis före övertiden, sa tränaren Kenneth Folkesson.

Den som kollade in resultatet på nätet, trodde att LB07 förlorat med 3–1 mot Umeå Södra. Så stod det hela gårdagen på den officiella resultatsidan.
– Självmål registreras alltid på fel lag där, sa Kenneth Folkesson med ett skratt.
För det var ett inlägg från Paula Hafner som en av Umeås backar styrde i eget mål i matchens 89:e minut. Då hade Hafner kommit in bara några minuter tidigare.
– Vi hade flyttat upp hela laget och hade bra tryck på dem, påpekade Kenneth Folkesson.
LB07 kom tillbaka efter en jobbig start. Först bäddade en miss i backlinjen för 1–0 till Umeå och bara ett par minuter senare kom 2–0.
– I paus och direkt efter fick vi göra ett par byten och gick över till att spela 4-4-2. Sen dominerar vi matchen, sa Kenneth Folkesson.
Ett av bytena var påtvingat sedan Alexandra Benediktsson blivit utburen direkt efter paus med en svår stukning.
– Vi stuvade också om i laget och satte upp Josefine Rydle på topp.
Det betalade sig. Med 25 minuter kvar reducerade hon efter ett inlägg som studsade runt i straffområdet, innan hon fick en tå på bollen.
– Men helt avgörande för oss i dag var Josephine Frigges insats i målet. Hon räddar en poäng till oss, påpekade Kenneth Folkesson.
LB07 ligger därmed kvar på sjätte plats i tabellen.
Elitettan, damer
Umeå södra2 (2)
LB072 (0)
Gå till toppen