Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mer allsång på Sommarscen

I dag släppte Sommarscen Malmö sitt program. Musiken har en framträdande roll.

Miriam Aïda leder allsång under Sommarscen.Bild: Arkivfoto: Patrick Persson
I dag släppte Sommarscen Malmö sitt program. Musiken har en framträdande roll:
– Vi tycker att det är ett bra uttryck att mötas kring, säger Sommarscen Malmös producent Marie Norrthon.
Sommarscen Malmö, med en budget på tio miljoner kronor, sprider i år ut sig till några nya områden i stan som Bulltofta rekreationsområde, Hyllie stationstorg och Moderna Museets innergård.
En av årets nyheter finns bland annat eftermiddagsklubben vid ljudkullen i Scaniaparken där det brasilianska tiomannabandet Bixiga 70 spelar upp till dans (5/7).
Bland de tillresta banden finns också den koreanska gruppen Geomungo factory (Pildammsteatern 30/6), den kubanske pianisten Roberto Fonseca (Pildammsteatern 9/7), den egyptiske artisten Youssra El Hawary (Hedmanska gården 12/7) och bandet Mokoomba från Zimbabwe (Pildammsteatern 16/7) med flera.
– Vi kan se att Malmöborna vågar chansa mer när de väljer ur Sommarscen Malmös program och vi kan ta hit artister och akter som inte hade kunnat komma annars, säger Marie Norrthon.
Men programmet vilar som vanligt på den lokala kulturen, påpekar hon och nämner dansgruppen Rörelsens vandringsföreställning runt Hyllie stationstorg (8/8) och lokala musiker som Anna-Mia Barwe (Pildammsteatern 16/6) och Gunhild Carling (29/6).
Ett annat musikaliskt inslag som får mer utrymme i sommar är allsången, på publikens begäran:
– Vi har fått önskemål om mer allsång, det är oerhört populärt. Och Pildammsteatern är en plats som lämpar sig väldigt bra för det, där kan man få en slags intimitet även om man är många, säger Marie Norrthon.
Sex allsångstillfällen blir det i sommar. Miriam Aïda håller i tre kvällar med både skånska, svenska och internationella låtar från 1960-talet och framåt. Bland gästerna finns Lena Frisk, Jacques Werup och kören Den sjungande trappuppgången.
Indieallsången med Josefin Johansson, med titeln "Pildammarna i mitt hjärta", riktar sig till en lite yngre publik med nyare låtar under tre kvällar.
I sommar blir det också extra mycket nyskriven samtida scenkonst i Malmö, berättar Marie Norrthon:
– Vi vill väcka nyfikenhet för scenkonst, man ska ha möjlighet att se någonting som man kanske annars inte hade sett. Den som ger sig ut i Malmö under sommaren kommer att kunna se någonting nytt.
Hela programmet finns på sommarscen.se.
Gå till toppen