Sverige

Bra nätsnurr för spindelartikel

Nej, spindelarten Svarta änkan är inte etablerad i Sverige. Men en artikel från 2008 i ämnet har gett Sydsvenskan.se en enorm trafik under de två senaste dagarna.

Bild: Foto: Scanpix
Det rör sig om en TT-artikel från september 2008 som började tokdelas på Facebook under onsdagen. Under torsdagsförmiddagen hade den delats över 20 000 gånger.
Här är några av många tweets från Sydsvenskanläsare:
 
Artikeln i fråga bör ligga länkad på någon webbsida och har på så vis fått till sin virala snurr. Men det är i skrivande stund osäkert var länken ligger. Sajten Natursidan.se observerar artikelskeendet.
Klart är dock att det inte pågår en invasion av Svarta änkor i Sverige. Vår webbreporter Mikael Anjou reder ut saken.
Det här är inte första gången som Sydsvenskan.se råkar ut för samma virala fenomen. En av våra mest lästa artiklar någonsin rörde en incident i Burlöv 2006 där en berusad blind man slog en döv efter en fråga om klockslag. Sydsvenskans webbchef Mattias Pehrsson bloggade om det här.
Till slut var vi tvungna att avpublicera artikeln för att undvika missförstånd kring innehållets aktualitet. Hur det blir med klickmonstret rörande Svarta änkor återstår att se.
UPPDATERING: Norrlandstidningen vk.se har under torsdagen publicerat sin version av vår gamla spindelnyhet. Den finns här.
UPPDATERING: Vk.se avpublicerade sin artikel under torsdagseftermiddagen.
Gå till toppen