Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Assad talar om front mot Israel

Syriens president Bashar al-Assad hotar Israel med att upprätta en front på Golanhöjderna och säger att Ryssland kommer att förse honom med avancerade robotar.

Bild: Foto: Scanpix
- Det finns ett klart folkligt stöd för att öppna en ny motståndsfront i Golan, sade Assad till libanesiska tv-stationen al-Manar.
Israel ockuperade Golanhöjderna under sexdagarskriget 1967. Vapenstilleståndslinjen har varit lugn sedan dess trots viss spridningseffekt från konflikten i Syrien.
Syriska regeringssoldater har dödat tre västerlänningar, bland dem en amerikansk kvinna och en brittisk man, i samband med strider i den nordliga provinsen Idlib, uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
De tre tycks enligt organisationen ha samarbetat med rebellerna.
- De tre sköts ihjäl i ett bakhåll i Idlib-regionen och armén hittade dem med kartor på militära positioner, sade SOHR:s chef Rami Abdel Rahman.
De tre verkar ha tagit bilder på militära positioner på vägen mellan Harim, nära den turkiska gränsen, och staden Idlib, tillade han.
Händelsen inträffade i onsdags. Identiteten på det tredje dödsoffret är okänt.
En talesperson för amerikanska utrikesdepartementet bekräftar de känner till fallet och säger att tjeckiska diplomater i Syrien försöker få fram fler uppgifter.
Turkiska myndigheter har gripit tolv personer misstänkta för att tillhöra en terrororganisation, uppgav provinsguvernören i Adana på torsdagen.
Tidigare rapporterade turkiska medier att tolv personer från Syrien med koppling till jihadistgruppen al-Nusra, gripits i Adana. De anklagas för att ha planerat en attack i Turkiet. Hos dem påträffades 2,5 kilo av det dödliga giftet sarin.
Gripandet belyser den växande oron för att inbördeskriget i Syrien ska dra in grannländerna i konflikten.
Det värsta exemplet på spridningseffekt till Turkiet inträffade den 11 maj när två bilbombsdåd i den turkiska gränsstaden Reyhanli krävde över 50 liv. Turkiet har anklagat Syrien för inblandning i attackerna, vilket Damaskus förnekat.
Al-Nusra har bland de mest effektiva styrkorna i striderna mot Assad-regimen.
I december förde USA upp al-Nusra på sin lista över terrororganisationer.
Gå till toppen