Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rakip kan få spela från start

Dags för truppens yngste medlem – eller den äldste. Eller kanske rent av båda?
– Satsar vi på den gamla hästen så lovar jag att tömma mig fullständigt, säger MFF-tränaren Daniel Andersson.
– Jag hoppas få chansen, säger 17-åringen Erdal Rakip.

Daniel Andersson har fått sitta på bänken ombytt som avbytare några gånger i år, men nu talar han för första gången om sig själv som spelare.
– Jag förbereder mig som om jag skulle spela, sedan får vi se hur det blir. Vi får se hur det är med de andra och snacka med det medicinska teamet.
Redan på fredagskvällen åkte MFF till Stockholm för dagens möte med Brommapojkarna. Med Markus Halsti och Erik Friberg avstängda och en hel kader av skadade och halvskadade spelare talar allt för att Daniel Andersson finns på planen från start.
Han förnekar det inte heller.
– Jag fokuserar på att göra så bra ifrån mig som möjligt. Får göra det som jag är bra på, spela mitt eget spel.
Fysiken är det definitivt inget fel på. Daniel Andersson ses ofta ute på löprundor och kör extra efter träningarna ibland. Det har blivit en hel del fotbollspass också under våren.
– Jag är i bra fysiskt trim. Men sedan är det förstås skillnad att spela match. Det är ju länge sedan jag spelade fotboll, jag är rostig.
Är det någon skillnad på om du får gå in som innerback eller mittfältare?
– Det vill jag inte svara på. För då säger jag kanske för mycket och det blir spekulationer.
Att han helst vill vara kvar på bänken är ingen hemlighet, men när nu spel blivit nästintill nödvändigt erkänner han att det finns en spänning i det.
– Det är klart att jag känner kittlingen. Det var så länge sedan, men jag ska försöka njuta. Jag kan inte göra mer än att ge allt jag har. Och det lovar jag att göra.
Daniel Andersson fyller trots allt bara 36 senare i sommar, men i dagens Malmö FF är man gamling i sällskapet.
Erdal Rakip är knappt hälften så gammal, fyllde nyligen 17. Tränaren Rikard Norling måste nästan ha haft föraningar vad som var på gång, för han tog upp honom för lite provträning i A-truppen för någon vecka sedan.
Blir han aktuell för spel i dag är det på innermittfältet.
– De har varit fantastiskt snälla mot mig, säger Erdal Rakip. De har hjälpt mig mycket på träningarna och det har varit lätt att komma in i gänget.
Det här är första gången som han är med i en allsvensk trupp. Men han har redan gjort A-lagsdebut, det blev spel från start mot Schalke 04 i träningsmatchen nyligen.
– Det var skönt att jag fick starta den matchen. Tycker att det gick bra i första halvlek, säger Erdal Rakip.
Och under derbyt mot Helsingborg fick han aningar om att en allsvensk debut plötsligt kom närmare.
– När Halsti och Friberg blev varnade kände jag plötsligt att jag kanske skulle vara med i truppen. Nu hoppas jag på spel.
Erdal Rakip är en ren MFF-produkt, som har gått hela vägen upp från fotbollsskolan till A-lagsspel.
Sydsvenskan play. Kolla hur snacket gick på MFF:s sista träning i Malmö.
Gå till toppen