Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya rekord för Sydsvenskan.se

Förra veckan slog Sydsvenskan nytt trafikrekord på webben. För andra gången någonsin hade vi över 500 000 unika besökare på under en vecka.

Mattias Pehrsson.
Det gamla rekordet på 510 000 distanserades med råge av det nya på 572 000 unika besökare.
Det finns flera faktorer bakom de fina siffrorna. Lokala händelser som bidrog var derbyt mellan MFF och HIF, dödsolyckan vid Mobilia i Malmö och brottsmisstanken mot en professor i Lund.
Vår nya trafikbevakning lockade många läsare. Det gjorde också våra satsningar på läsardebatter där vi under en vecka hann med skolan, förskolan, ungdomsidrotten samt cykel och trafik. Bra jobbat, tycker jag.
Men det som verkligen stack ut var en insomnad artikel om en ökänd, centimeterlång insekt som plötsligt fick liv igen. Artikeln skrevs av nyhetsbyrån TT, publicerades av oss 2008 och handlade om spindelarten svarta änkans eventuella etablering i Sverige.
Då väckte artikeln mindre uppmärksamhet, nu länkades den på Facebook och vi drabbades av vår största sociala medier-bävning hittills.
Läsningen var så stor att vi följde upp artikeln och även skrev en artikel om fenomenet (hög läsning på dem med). Och nu när veckan summerats ännu en artikel och ett nytt fantastiskt trafikrekord.
PS. Av den svarta änkans utbredning i Sverige blev det intet. DS.
MATTIAS PEHRSSON

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen