Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Startskott för höjdare i Hyllie

Petter Stordalen prövade en ny form av minnesmärke när han startade sitt hotellbygge i Hyllie.

– Jag lägger ner mitt DNA så kan de återskapa mig om tusen år.
Malmö kommunstyrelses blivande ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) grävde gropen tillsammans med Stordalen och Peabs grundare Mats Paulsson.
Det var andra gången projektet vid Stationstorget startades med buller och bång. I oktober förra året hissade Stordalen, som är ägare av hotellkedjan Choice, en flagga över byggplatsen med lika stor entusiasm.
– Han var på tour då, så vi passade på, förklarade kommunikationsrådgivare Stefan Heggelund igår.
I oktober fick Sydsvenskans läsare och många andra veta att hotellet ska bli 18 våningar högt och innehålla 300 rum. Peabägda Annehem och Choice hjälps åt att skrapa ihop runt 600 miljoner till bygget, som ska stå klart 2015. På tisdagen presenterades direktören, Gert Karlsson, som jobbade på Quality hotell vid Konserthuset 2001-2006 och närmast kommer från ett av Choice-kedjans hotell i Göteborg.
Det talades om heta Hyllie, och Hyllie som ett centrum av Malmö och rentav av världen.
– Det gäller att ha lite lagom kaxiga ambitioner, sa Katrin Stjernfeldt Jammeh.
Hotellet blir näst högt i den grupp av hus som Annehem började planera vid Stationstorget för många år sedan. Företagets vd Pia Andersson berättade att planeringen för det allra högsta, på hundra meter, startar på allvar i höst. Det är inte klart om det ska bli bostäder, kontor eller en blandning.
Gå till toppen