Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Malmö FF vann mot Syrianska

På tre minuter vände Malmö FF underläge till seger 3–2. När Tokelo Rantie byttes in i den 69 minuten fick bortalaget fart på spelet.

Sydafrikanen har under semesteruppehållet varit hemma i Sydafrika för att spela VM-kval. När allsvenskan gjorde omstart fick han börja på bänken. Där fick han se hur Malmö FF tog ledningen och sedan hamnade i underläge. Vid ställningen 1–2 valde MFF-tränaren Rikard Norling att byta ut Magnus Eriksson och sätta in Tokelo Rantie.
Sydafrikanen satte omgående fart på MFF:s offensiv och i 78:e minuten kunde han trycka dit 2-2 efter en kontring.
Ranties löpningar och attacker satte Syrianskas försvar i oro och tre minuter senare kunde Jiloan Hamad få en passning i djupled och prickskjuta in 3–2.
Syrianskas mål kom överraskande i mitten på andra halvlek.
I 65:e minuten kvitterade Dinko Felic MFF:s ledning efter en kontring. Skottet satt i nättaket och Johan Dahlin, som var tillbaka i Malmömålet, var chanslös.
Två minuter senare var Dinko Felic på nytt i hetluften. Han satte foten till ett inlägg och spelade fram Osman Sow som gjorde Syrianskas andra mål.
I anfallet startade Dardan Rexhepi tillsammans med Magnus Eriksson. Tokelo Rantie som varit hemma i Sydafrika för att spela i VM-kvalet fick börja på bänken.
Det var också Dardan Rexhepi som inledde målskyttet med en nick.
En hörn från Jiloan Hamad i den 41:a minuten såg ut att bli resultatlös innan Emil Forsberg fiskade upp den och skickade in den framför mål på nytt. I tumultet nådde Dardan Rexhepi högst och nickade in ledningsmålet.
Rexhepi var också den som var inblandad i de hetaste chanserna i första halvlek. Två gånger hamnade han i friläge med Syrianskas målvakt Dwayne Miller.
Den bästa chansen hade han i den nionde minuten när Simon Thern hittade honom med en vacker yttersida. Han blev fri med Miller, men avslutet hamnade utanför målet.
Malmö förde spelet under den första halvleken men Syrianska kom fram i enstaka men farliga kontringar. Johan Dahlin som var tillbaka i MFF-målet såg vid minst två tillfällen till att Syrianska inte tog ledningen.
Fedrico Moreno direktrapporterade från matchen. Läs rapporten här:
 
Gå till toppen