Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Livstidsdom står kvar för Mangs

Peter Mangs kommer att tillbringa det närmaste kvartsseklet i fängelse. Högsta domstolen tar inte upp fallet.

Peter Mangs kommer att tillbringa det närmaste kvartsseklet i fängelse. Högsta domstolen avslog på tisdagsmorgonen hans begäran om prövningstillstånd.
"Prövningstillstånd får meddelas om det är viktigt för ledning av rättstillämpningen", skriver Högsta domstolen i beslutet.
Därmed duger inte Mangs invändningar mot särskilt de tekniska bevisen för att få hela brottsutredningen granskad en tredje gång.
Mangs advokater hade i överklagandet särskilt siktat in sig på det tekniska utlåtande en av polisens experter gjort av kulor och hylsor från mängder av skjutplatser i Malmö.
Enligt experten kunde de olika sakerna knytas till varandra, vilket binder Mangs vid flera av dåden. Detta trots att det inte finns dna eller fingeravtryck från Mangs vid någon av brottsplatserna.
I hovrätten dömdes Peter Mangs tidigare i år till livstids fängelse. Det betyder i praktiken 25 år bakom galler, eftersom specialinstansen Örebro Tingsrätt rutinmässigt tidsbestämmer straffen efter närmare tio avtjänade år.
Peter Mangs befinner sig för närvarande i Göteborgs säkerhetshäkte.
När domen vinner laga kraft kommer han att föras till riksmottagningen vid Kumlafängelset för utvärdering.
Därefter placeras han ut på anstalt. Hotbilden mot Mangs talar för att han kommer att placeras vid "superbunkern" Fenix vid någon av anstalterna Kumla, Hall eller Saltvik.
Gå till toppen