Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Glas och hot stänger Aq-va-kul

Aq-va-kul hålls stängt. Glas i vattnet har redan skadat en besökare.

Ann-Christine Magnusson är chef för Malmös alla bad och synade Aq-va-kul på måndagen.Bild: Foto: Hussein El-Alawi
På badets hemsida anges att äventyrsbadet, inne och ute, hålls stängt till omkring den12 juli.  Bara turkbaden och en undervisningsbassäng är öppna.
Bakom stängningen ligger ett gäng ungdomar som hotade personal och besökare i helgen. Dessutom kastade de saker i vattnet. En taklampa gick sönder, så att glas hamnade i vattnet.
Ungdomarna avvisades från badet på lördagen. På söndagen kallades vaktbolag och polis in för att kasta ut dem som bråkade – två gånger. 
Malmös badchef Ann-Christine Magnusson fick höra många direktrapporter om läget under gårdagen, och de var inte helt samstämmiga. Ett möte under måndagen ska klarlägga vad som egentligen hände, säger hon.
På söndagskvällen fick hon till att se till att personalen kunde stänga under skydd av ett vaktbolag och sedan kolla att alla verkligen kommit hem. 
Sydsvenskan har sökt den vikarierande chefen för Aq-va-kul om en kommentar, hittills utan framgång.
Ledningen har informerat skyddsombudet Zakaria El-Falou om händelserna i helgen. 
– Det är ledningens, inte mitt beslut att stänga badet, förtydligar han för Sydsvenskan.
Men nu hoppas han på konkreta åtgärder för att skydda personalen.
– Man ska må bra på jobbet, säger han.
För att lösa problemen med glas i badet töms nu bassängerna.
– Det tar fyra dagar. Skedan ska de städas. Och sedan tar det fyra dagar till att fylla bassängerna och värma upp vattnet, säger Ann-Christine Magnusson.
De aktiviteter som planerats till äventyrsbadet och trädgården är inställda, men föreningarnas simskola påverkas inte, eftersom barnen simmar i undervisningbassängen. Det berättar badets hemsida.

Fler bad stängda

Även Burlövsbadet är stängt denna vecka.
Och Segevångsbadet öppnar inte förrän den 28 juli.
Gå till toppen