Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmö ny bas för kreativitet

Sveriges kreativa branscher ska få en ny mötesplats med bas i Malmö. Målet är att öka exporten.

Media Evolution i Malmö.Bild: Arkivfoto: Lars Brundin
– Vi vill hjälpa företagen att nätverka, hjälpa varandra och nå ut på internationella marknader, säger Sten Selander, projektledare på Media Evolution Southern Sweden, en organisation som vill stärka tillväxten i södra Sveriges mediebranscher. Bland de drygt 300 medlemmarna finns Region Skåne, Sydsvenskan, Malmö stad och en mängd företag inom film, media, design, kommunikation med mera.
– Men det som vi bygger upp nu vänder sig till hela Sverige. Det har saknats en gemensam mötesplats för de kreativa branscherna, säger Sten Selander.
Projektet är döpt till ”SweAff” och man ska bland annat samarbeta med Sveriges handelskamrar runt om i världen. Förutom en sajt kommer det att bli workshops, seminarier, utbildningar och gemensamma marknadsföringssatsningar utomlands. Ett exempel är modeveckan i London i höst då inte bara svenska modeföretag ska visa upp sig utan även företag inom dataspel och reklam.
Satsningen kostar 1,5 miljoner kronor och bekostas av bland annat av Tillväxtverket, region Skåne och UD.
Gå till toppen