Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Badhus hyr in ordningsvakter

När badhuset öppnar till helgen kommer två ordningsvakter att patrullera bassängerna. Äventyrsbadet har hållit stängt efter att ett ungdomsgäng gått bärsärkagång på badet.

Bild: Arkivfoto: Johan Pihlemark 2012
Efter stängningen har besvikna badgäster hört av sig till fritidsförvaltningen och klagat på säkerheten. Nu har badchefen tagit beslut om att hyra in ordningsvakter på helgerna.
– Det är dels för att personalen ska känna sig tryggare om det blir ungdomsbråk. Men även för badgästernas trygghet, säger badchefen Ann-Christine Magnusson.
Det var förra söndagen som ett gäng ungdomar hotade personal och besökare och kastade saker i vattnet. En taklampa gick sönder, så att glas hamnade i vattnet.
Bassängerna på äventyrsbadet har tömts och rensats på glassplitter. Nu pumpas nytt vatten i som ska värmas upp till behaglig temperatur lagom till öppningen på fredag.
Ordningsvakterna har rätt att ingripa och kasta ut personer som bråkar.
– Vi börjar med att ha vakter en månad. Vi kommer även ha möten med vår personal för att diskutera hur man kan lösa problemet på lång sikt. Om vi behöver ha utbildning i bemötande, annan bemanning, ändrade ordningsregler eller bättre information till exempel.
Vad slutnotan landar på - för att hålla stängt tolv dagar, tömma bassängerna och anlita ordningsvakter - är för tidigt att säga.
– Det viktiga för oss har varit att få igång badet. Vad den totala kostnaden blir ser vi först i slutet av månaden, säger Ann-Christine Magnusson.
Gå till toppen