Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gjorde filmer om sitt mörka förflutna

Ända sedan Pål Hollender utsattes för sexuella övergrepp som trettonåring har han haft en del otalt med världen. Den skandalomsusade konstnären, känd från ”Expedition: Robinson”, och en rad anstötande projekt, försöker numera ägna sig åt saker som folk blir glada av.

”Jag längtar inte efter att bli klappad på huvudet av svensk media. Jag vill förändra saker, helt enkelt för att jag måste. Jag upptäckte att jag kunde göra vad som helst inom konsten, även sådant som är olagligt”, säger Pål Hollender om sina drivkrafter.Bild: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Pål Hollender skiner i kapp med solen utanför Magasin 5 i Frihamnen i Stockholm, där han bland annat producerat må bra-tv för Filip och Fredriks olika program i Kanal 5. Cirkeln är (kanske) sluten efter en lång rad uppseendeväckande provokationer.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen