Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kivra köper Brevo

Tusen nya användare om dagen. Det är målet när molnföretaget Kivra köper konkurrenten Brevo. Tillsammans har de båda bolagens digitala brevlådor redan mer än en halv miljon användare.

Ludvig Linge.Bild: Thomas Frostberg
Brevo lanserade sin digitala brevlåda i mars 2011. Motsvarande tjänst från Kivra släpptes i januari i år. Kivras vd Stefan Krook säger att det nu handlar om att växa snabbt.
– Vi har sagt att vi ska öka med tusen användare om dagen under hösten. Ju fler användare vi har, desto mer relevant blir det för avsändarna att ansluta sig.
Förra våren gick Ludvig Linge, en av grundarna av Malmöbolaget Tat, in i Kivra med en del av pengarna från försäljningen av Tat till kanadensiska Rim. Investeringen gjorde han tillsammans med Stefan Krook, grundare av bland annat Glocalnet och God El.
Såväl Brevos som Kivras tjänster gick från början ut på att hantera kreditupplysningsföretagens så kallade omfrågandekopior, de meddelande som skickas för kännedom till personer de lämnat ut upplysningar om. I dag är ambitionerna större än så. Nu handlar det om att kunna hantera allt från elräkningar och lönebesked till olika myndighetsbrev digitalt.
Enligt Stefan Krook blir det sammanslagna bolaget marknadsledande.
Kivra grundades 2011 av Robert Wahlström, tidigare affärsutvecklingschef på nätbetalningsföretaget Klarna. H&M:s vd Karl-Johan Persson är sedan sommaren 2012 en av bolagets största ägare.
Kivra köpte Brevo kontant. De bägge företagens tjänster fortsätter till en början att fungera separat. Brevos användare flyttas över till Kivra under första halvåret nästa år.
Gå till toppen