Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Måste testas trots förbud

Badförbud i Västra hamnen i juli är som godisförbud på påsken - verkningslöst. Sydsvenskans badpatrull, Liv Akne Andersson och Helena Stenkvist, testar avspärrat bad.

Kan man bada här?
Vi är lång ifrån ensamma att ta oss förbi kravallstaketen, som mest verkar finnas här för att avskräcka och inte för att faktiskt stoppa någon. Får man tro Malmöborna kan man helt klart bada här.
Får man bada här?
Nej. Att bada här är lite på samma nivå som att gå mot röd gubbe - otillåtet men utan något egentligt straff. Blir man sjuk av bakterierna är det väl straff nog.
Vattentemperatur?
20 sköna grader.
Kvalitet på badet?
Det är härligt, men oklart hur pass hälsovådligt, efter fredagens larm om förhöjda halter av ecoli-bakterier. Vi ser inget bajs i vattnet, men dock en början till algblomning. I övrigt ett konventionellt havsbad.
Pluspoäng? Olika teorier om bakteriernas ursprung florerar på bryggan och skapar fin badkamratskap. En man hävdar att han badat dagen före utan att bli sjuk, en annan hävdar att det krävs en tvåliters- kallsup för att ta del av magåkommorna. Vi ser tiden an.
Fotnot: Vi har sökt ansvariga i Malmö stad för en kommentar om badvattenkvaliteten, men utan framgång.
Läs alla artiklar om: Kan man bada här?
Gå till toppen