Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tyskland för starka

Sverige lyckades inte besegra den tyska maskinen. Med flaggan i topp och inför ett fullsatt Gamla Ullevi förlorade svenskorna semifinalen med 0-1.

Sverige kämpade för en kvittering in i det sista.
Med publikens stöd, 16 608 åskådare på Gamla Ullevi, som skanderade Sverige, Sverige, jagade de en kvittering för att nå den åtråvärda finalen på Friends Arena på söndag.
Men Tyskland är Tyskland – och Tyskland som har fem raka EM-guld spelar återigen final.
Man ska inte prata om marginaler, men får man ett mål bortdömt för offside och har ett skott strax efter som tar insidan av stolpen – då är det svårt att vinna över Tyskland i en EM-semifinal.
Efter en hysterisk första halvtimme med chanser åt båda håll, närkamper och smällar tog Tyskland ledningen i den 33:e minuten.
LDB FC Malmös Anja Mittag slog en passning in i straffområdet, Charlotte Rohlin hann inte med Dzenifer Marozsan som fick en tå på bollen som liksom i slow motion rullade in över mållinjen.
Om den svenska målvakten Kristin Hammarström kom lite snett vid det målet så revanscherade hon sig rejält med den fantomräddningen hon gjorde i den 41:e minuten när hon hann ner till vänstra stolproten hade stått 2–0.
Och hon stod i vägen för de tyska anfallarna resten av matchen.
Sverige skapade otaliga chanser, ja det räcker inte.
Det gjorde allt rätt förutom mål.
Samarbetet mellan Lotta Schelin och Kosovare Asllani skapade idel fina lägen och Lotta Schelin hotade ständigt med sina djupledslöpningar – och världsmålvakten Nadine Angerer hade fullt upp.
Josefine Öqvist hotade på sin kant, tog skott och slog inlägg, men de rutinerade tyska mittbackarna Saskia Bartusiak och Annike Krahn höll undan – och målet uteblev.
Med det sagt så hade även Tyskland sina lägen och den svenska backlinjen hade stora problem med de tyska kantspelarna som for fram på ett sätt som de inte har gjort under hela turneringen.
Sverige kämpade för en kvittering och i den 64:e minuten spelade Öqvist fram Lotta Schelin som satte bollen bakom Nadine Angerer.
Alla jublade, men det fastnade i halsen när domaren Esther Staubli aviserade att det var avblåst tidigare för frispark och att målet var offside eller om det var för en knuff i ryggen på mittbacken Annike Krahn.
Några minuter senare hade Josefine Öqvist ett skott från högerkanten som gick förbi Angerer i målet men som studsade mitt på bortre stolpen och ut.
Förbundskaptenen Pia Sundhage bytte in Therese Sjögran istället för Antonia Göransson på kanten och med åtta minuter kvar av matchen gick hon ner på trebackslinje när hon tog ut Jessica Samuelsson och satte in Lisa Dahlkvist.
De pressade och pressade men orken tröt på slutet, skärpan försvann efter en match som spelats i hysteriskt tempo i 90 minuter.
Gå till toppen