Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Allsångståget rullar vidare

Den som vill sjunga allsång måste inte ta sig till Skansen. För tredje året i rad tar Linda Lundqvist Allsångståget till olika platser i södra Sverige. I augusti gästar musikföljet Staffanstorp, Lund och Bjärred.

– Det är tredje året vi gör det här. Det började som en kul grej. Jag ville göra något på mindre orter med lokala förmågor, säger Linda Lundqvist, som turnerar med sitt kompband under namnet Allsångståget.
Hon leder allsång, sjunger själv och ger plats på scen åt lokala namn. I Staffanstorp den 8 augusti framträder också sångerskan Tina Biro, en kör från Kyrkskolans förskola och gruppen Sega gubbar. Platsen är Gästgivaregården.
Den 15 augusti vid Långa längan i Bjärred är Anders Norman en av gästartisterna. Anders Berngarn (M), kommunstyrelsens ordförande, leder allsången till Peps Perssons låt Oboy och dryckesexperten Simon Axéll-Thoor framför Robban Brobergs Båtlåt ihop med publiken.
I Lund den 24 augusti är framträdandet på Fäladstorget ett samarbete med fritidsgården. Unga talanger framträder, liksom gospelsångaren Daniel Schuffler.
– Jag vill att det ska vara folkligt och nära, säger Linda Lundqvist, som medverkar med låtar från nya countrypop-plattan A piece of me.
Vilken är din allsångsfavorit?
– I år är det Pop opp i topp. Den funkar bra, både gamla och unga kan sjunga med.
Gå till toppen