Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Percy anmäld för attack mot glassbil

Alla älskar inte trudelutten som bilarna från Hemglass spelar. Percy Nilsson är polisanmäld för att ha attackerat en glassbil med en borrmaskin.

Bild: Arkivfoto: Henrik Rosenqvist, 2011.
19-åriga glasbilsföraren Alizia Holm blev ordentligt uppskrämd i måndags kväll.
– Det känns hemskt, säger hon.
Attacken ska ha skett utanför Percy Nilssons hem i Höllviken.
– Han kom ut och bara satte borrmaskinen i däcket och sa att jag har fan sagt att ni ska sluta att plinga. Det var ingen höjdare, säger Alizia Holm.
Att köra glassbil är hennes sommarjobb sedan någon månad tillbaka. Det var första gången hon körde på vägen där den kände byggmästaren bor.
Vid halvåttatiden mötte hon Percy Nilsson utanför hans hus och lastbilen blev punkterad. Alizia Holm är en stor supporter av Redhawks - men hon kände först inte igen den förre ordföranden för klubben.
– Men folk som kom förbi berättade att det var Percy Nilsson.
Hon har aldrig varit med om något liknande, även om hon ibland har fått önskemål om sänkt volym.
– Har jag spelat sent på kvällen så har några bett mig sänka för att barnen sover. Då har jag ju gjort det.
Alizia Holm sitter i styrelsen för Redhawks supporterklubb och missar aldrig en hemmamatch. Hon går på alla bortamatcher hon kan.
– Jag får ju fortsätta jobba. Det är en bortapremiär som jag vill åka till så jag behöver pengar. Jag vill upp till Umeå för att se Malmö-Björklöven den 12 september.
Percy Nilsson förnekar inte att han tycker mycket illa om trudelutten från Hemglas. Men han förnekar att han punkterade däcket.
– Jag gick fram till henne och sa till henne. Punkteringen måste vara från någon skruv eller annat som hon har kört på. Det kan komma från staketet som de precis har byggt. Jag höll på att justera det när hon kom. Då använde jag en skruvdragare.
Att det är tätt mellan gatorna i området samtidigt som husen är låga görs att signalen hörs länge under kvällarna, menar Percy Nilsson.
– De tutar från klockan fyra till klockan nio varje måndag. Jag har varit i kontakt med både företaget och kommunen men de gör inte något åt det, säger han.
Polisens inre befäl i Ystad Carita Gervard bekräftar att det har lämnats in en polisanmälan.
– Brottstiden är satt mellan klockan 18.30 och 18.45. Man har förstört ett däck och det rubriceras som skadegörelse, säger hon.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen