Annons

Annons

Annons

Kultur & Nöjen

Tacka vet jag lila räkhuvuden

Smaka nu på ordet räkfrossa. Alltså att frossa sig febrig, på räkor.

Text

Mattias Kroon.

Bild: Foto: Anna Bank

Annons

Få ord i matvärlden är så vulgärt inbjudande som just räkfrossa. En hel hög med de små larverna, med bara toast och citron till. Räkan, i nästan alla dess former, även som buffé på de mest turistiga av krogar, får alltid ner mig i spagat av glädje. Kanske även lite kladdig aioli och majonnäs till dig, dock inte för mig. Dessa till synes okomplicerade små varelser skänker oss så otroligt mycket glädje världen över, inte minst genom sin enfaldiga uppsyn och sina förvrängda leenden. Den somrigt svenska räkfrossan kan däremot bli lite väl monoton för mig, när räkdjuret i sig har ytterligare så många fina dimensioner att bjuda på, förutom att bara samlas på hög.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan